Pokerfood blog

2021. szeptember 21. - Hozzászólások száma: 0

Döbbenetes adatok láttak napvilágot nemrég, melyek feltárják az egész világot sújtó pandémia és a testsúlyproblémák közötti összefüggéseket. 

2021. augusztus 5. - Hozzászólások száma: 0

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy egy étteremben semmi másra nem vágyott jobban, mint egy főzelékre, valami feltéttel, de az étlapon nem szerepelt ilyesmi, csak csupa kifinomult, bonyolult, úri étel. Miért ne lehetne a főzelék teljes jogú tagja akármilyen puccos étterem repertoárjának?

2021. június 30. - Hozzászólások száma: 0

A nyári melegben a rossz döntések a táplálkozás terén nem csupán kellemetlen ízélményeket, de akár egészségünkre nézve veszélyes helyzeteket is teremthetnek. Összeszedtük, mire érdemes figyelni.

2021. május 8. - Hozzászólások száma: 0

Előző cikkünkben általános tudnivalókat gyűjtöttünk össze a vitaminokról. >>>

Most pedig nézzük, hogy mit érdemes tudni az egyes vitaminokról név szerint!

2021. május 7. - Hozzászólások száma: 0

Egészségünk érdekében nem csak az alapvető tápanyagokat (szénhidrát, fehérje, zsír) szükséges bevinni a szervezetünkbe, de kis mennyiségben egyéb anyagokra: vitaminokra és nyomelemekre is szükség van. Ezekről a kiegészítő tápanyagokról már mindenki hallott, de nem biztos, hogy pontosan tudjuk, hogy melyik mire jó, és milyen ételben található.

2020. december 5. - Hozzászólások száma: 0

A járvány kezdete óta szárnyalnak az ételkiszállító cégek. Nincs ezzel semmi gond. Az átrendeződő gazdaságnak sajnos mindig vannak vesztesei, de nyertesei is. Amióta kevésbé járunk étterembe, a vásárlók egyre többször veszik igénybe a kiszállítást mint lehetőséget, és az éttermek, kifőzdék igazodnak ehhez az igényhez. 

2020. december 5. - Hozzászólások száma: 0

 

Az utóbbi időben sem csitul a vita, hogy melyik a jobb: a szegedi vagy a bajai halászlé? A vitában való kellően vehemens részvétel a lokálpatrióta identitás fontos tápláléka. A vita másik megközelítése úgy hangzik: melyik az eredeti? 

2020. szeptember 13. - Hozzászólások száma: 0

Egy ideje már a Pokerfood étlapján is szerepel olyan étel, melynek egyik összetevője a tofu. Lehet, hogy sokan ettek már tofut, sőt az is lehet, hogy nagyjából tudják, hogy mi az, ennek ellenére érdemes megismerni a készítésének a pontos folyamatát.

2020. június 8. - Hozzászólások száma: 0

A kalória az egészséges étrenddel kapcsolatban az egyik legjellemzőbb kifejezés. De tudjuk-e, hogy mit jelent pontosan, és hogy mennyi az optimális kalóriabevitel?

2020. március 30. - Hozzászólások száma: 0

A vegán étrend egyre népszerűbb. Ők a hardcore vegetáriánusok, akik semmilyen állati eredetű táplálékot nem fogyasztanak, tejet és tojást, sőt még mézet sem. Milyen előnyei és hátrányai vannak ennek az étrendnek? 

2020. február 23. - Hozzászólások száma: 0

Hogyan melegítsük újra az ételeket szakszerűen?

2019. december 13. - Hozzászólások száma: 0

Mi mást adhatna ajándékba egy ebédszállító cég karácsonyra, mint receptet? Fogadjátok szeretettel! Próbáljátok ki az ünnepek alatt! Miért ezt a receptet választottuk? Mert nagyon egyszerű, gyors, egészséges és mégis hamisítatlan karácsonyi hangulata van. 

2019. szeptember 8. - Hozzászólások száma: 0

Valóban élhetünk 120 évig, ha helyesen táplálkozunk? Vagy nem elegendő a helyes táplálkozás, és más szabályokat is be kell tartani? Egyáltalán akarunk-e 120 évig élni?

2019. július 29. - Hozzászólások száma: 0

Még ma is gyakran hallunk olyan reklámokat, melyek azt mondják, hogy "vegye be ezt-és-ezt a gyógyszert, ha nehéz, fűszeres ételeket fogyasztott, és elmúlnak a panaszai"... Hogy is van ez a fűszeres ételekkel? Gyomorpanaszokat okoznak? Itt valami nem stimmel!

2019. május 30. - Hozzászólások száma: 0

A cukkini Közép-Amerikából származik, de mára már az egész világon elterjedt. Rokona az uborkának, a dinnyeféléknek és a töknek. Alacsony energiatartalma miatt a fogyókúra során is bátran fogyasztható, ám nem ez az egyetlen érv, amiért érdemes menün tartani!!

2019. május 19. - Hozzászólások száma: 0

Cikkünkben összehasonlítjuk, hogy mi a különbség az "előre rendelős" és az azonnali rendelést lehetővé tevő ebédszállítók működése között. Nem rejtjük véka alá: véleményünk szerint az azonnali rendelés komoly környezeti terhelést von maga után.

2019. április 15. - Hozzászólások száma: 0

Nálunk is egyre elterjedtebbek a szabadtűzön sült húsételek. Igen ám, de fontos tisztán látni az egyes grillezési eljárások közötti különbséget! Egyáltalán lehet-e mindet grillezésnek nevezni?

2019. április 3. - Hozzászólások száma: 0

A kukába szemetet szoktunk dobni, legalábbis a normális ember. És eléggé őrültnek, vagy legalábbis nagyon gazdagnak kell lenni ahhoz, hogy valaki pénzt dobáljon a kukába, majd barátságosan integessen a kukásautónak, miközben elviszi a pénzünket a szeméttelepre. Ráadásul még a szemétszállítás sem ingyenes. Nos, a helyzet az, hogy mi magyarok vagy nagyon őrültek vagyunk, vagy nagyon gazdagok, mert évente körülbelül 500 milliárd forintot dobunk ki a szemétbe. Nézzük, hogyan jön ki ez az összeg!

2018. december 31. - Hozzászólások száma: 0

Az új évet illik úgy kezdeni, hogy az ember végiggondolja, mit szeretne másképp csinálni, mint az előző évben. Lássuk, melyek a leggyakrabban megfogalmazott újévi fogadalmak?!

2018. december 22. - Hozzászólások száma: 0

A karácsonyi időszak legkedveltebb itala a forralt bor. Több mint ital, hiszen egyre inkább szimbólummá válik: a meghittség, a befelé fordulás, a hideg téllel dacoló melegség szimbóluma. És mint minden szimbólumnak, a forralt bornak is jár a megfelelő körítés, hogy megadjuk a módját a fogyasztásának!

2018. november 19. - Hozzászólások száma: 0

Manapság a karácsony már sokkal inkább az ajándékozás kényszeréről, az ajándékok utáni rohangálásról, a vendégvárásról, főzésről, és a vendégek utáni elpakolásról szól. Hogyan segíthet a Pokerfood megteremteni a stresszmentes karácsonyt?

2018. november 1. - Hozzászólások száma: 0

A sztrapacska szlovák eredetű tésztaétel. Mifelénk is elterjedt az utóbbi időben, de történt egy kis nyelvészeti malőr...

2018. szeptember 14. - Hozzászólások száma: 0

A balkán legjellegzetesebb ételei a darált húsból készült, grillezett húspogácsák, kolbászocskák. Ezeket Romániában micsnek hívják, a volt jugoszláv utódállamokban pedig csevapcsicsának illetve plyeszkavicának. Ha még keletebbre megyünk, akkor kebab a neve. De miből készülnek és mi a különbség közöttük?

2018. augusztus 8. - Hozzászólások száma: 0

Saját tapasztalatból mondhatjuk, hogy az idén jól megy a Balaton környéki vendéglátóhelyeknek, de a hivatalos statisztikák is azt mutatják, hogy tele a tó. Ami a legfeltűnőbb azonban az az, hogy elérte a gasztroforradalom a magyar tengert. A minőség tényleg sokat fejlődött, a sok hangzatos duma viszont idegesítő.

2018. július 9. - Hozzászólások száma: 0

A mák az egyik legmagyarabb étel-alapanyag. Nemzeti ételünknek tekintjük a mákos bejglit, noha az osztrák, a pozsonyi kiflit, noha az csehszlovák, és a mákos gubát, no az tényleg magyar. Persze nem kell hogy zavarjanak minket a statisztikák, ha nemzeti identitásépítésről van szó - komolyan! - a tudat a fontos. A statisztikák szerint csak másodikak vagyunk mákfogyasztásban Európában, megelőznek minket a csehek. Vizsont máshol valóban nem elterjedt ez az ételalapanyag, ezért sok a félreértés, sőt, még börtön is járhat egy szép adag mákos guba elfogyasztásáért.

2018. június 25. - Hozzászólások száma: 0

A lángos a legmagyarabb street food. Egyre népszerűbb világszerte és itthon is reneszánszát éli. De mennyire magyar? A világban számtalan hasonló gyorsétel terjedt el, sőt, a magyar lángosnak sem egy válfaja ismert. 

2018. június 19. - Hozzászólások száma: 0

Az egyik legnépszerűbb magyar regény, a Tüskevár nem csak a tökéletes, klasszikus nyári vakáció ősképe, lapjain nem csak a vad és kalandokkal teli berek elevenedik meg, de a Tutajos és Matula által főzött ételek íze is örökre beivódott az olvasó gusztusába, mintha csak mi magunk is ott falatoztunk volna velük.

2018. június 3. - Hozzászólások száma: 0

Ambivalens érzelmeket táplálunk a saját múltunk, vagy éppen a szüleink múltja iránt. Egyszerre érzünk nosztalgiát, és egyszerre szégyelljük azt vélt esetlensége, bénasága miatt.

2018. május 13. - Hozzászólások száma: 0

A legtöbb ember számára az élelmiszereken feltüntetett kalóriaértékek teljesen semmitmondóak. Mit lehet tenni azért, hogy a népek ne tömjék tele magukat felesleges energiával, amit nem is dolgoznak le, és a vége úgyis az elhízás?

2018. április 30. - Hozzászólások száma: 0